Indien je niet beschikt over software om jouw passen te ontwerpen, kun je het programma gimp downloaden en door middel van dit sjabloon zelf jouw pas ontwerpen. Een andere optie is de pas met het sjabloon te ontwerpen met de online ontwerptool van photopea. De afmetingen van dit sjabloon zijn conform de hieronder genoemde aanleverspecificaties. Indien je wilt dat wij de pas voor je ontwerpen, kan dit uiteraard ook. 

Plastic cards met de mooiste uitstraling bereik je door de onderstaande aanleverspecificaties in acht te nemen. 

  • Afmeting van de card is 86 x 54 mm (ISO 7810);
  • Graag het artwork iets ruimer samenstellen; afmeting: 92x60mm (1087 x 709 px) (3mm bleeding edge aan iedere zijde), (vectorlijnen/vectorbestand bij afname vanaf 500 passen);
  • Resolutie niet minder dan 300 DPI;
  • Graag aanleveren als .jpg (tot 250 passen) of PDF (vanaf 250 passen). Bij gimp kun je dit doen door te klikken op "exporteren als" en dan het gewenste formaat te kiezen. 


Houd er met bitmap formaten zoals .jpg rekening mee dat lijntekeningen en teksten niet scherp worden weergegeven. Bij bitmap formaten die met verlies worden gecomprimeerd, zoals .jpg, is het raadzaam de compressie zo laag mogelijk in te stellen.

De passen die wij maken zijn standaard randaflopend geprint. Dit betekent dat je geen witte randjes om het ontwerp krijgt, mits het ontwerp aan de bovengenoemde specificaties voldoet. 

Personaliseren van de passen

Indien je meerdere passen bestelt die allen voorzien moeten worden van unieke gegevens, kun je deze gegevens middels een Excel bestand toevoegen. Variabele gegevens als persoonsnamen, barcodes en dergelijke, dien je in dit geval niet in het ontwerp op te nemen, aangezien deze door ons worden geprint. Je kunt een voorbeeld uploaden van hoe je de pas gepersonaliseerd wilt hebben. Tevens kun je aangeven welk font wij dienen te gebruiken voor het personaliseren van je passen.

Indien op de pas ook pasfoto's geprint dienen te worden, kun je een .zip file maken met daarin alle pasfoto's en het te gebruiken Excel bestand. De (pas)foto's kun dienen als .jpg bestanden aangeleverd te worden. In het eerder genoemde Excel bestand dient dan een kolom opgenomen te zijn met hierin de betreffende .jpg namen. De naam in de kolom moet identiek zijn aan de naam van de .jpg en zorg er voor dat alle pasfoto's van gelijk formaat zijn. Bij gebruik van een pasfoto adviseren wij een blanco (of in ieder geval egale) achtergrond te hanteren. Dit om te voorkomen dat de achtergrond door de foto heen zichtbaar is.

Fulfilment

Voor bedrijven en gemeentes kunnen wij de verzending van de passen ook faciliteren. Wij printen dan de brief (eventueel op eigen briefpapier), plakken de pas op de brief en steken dit in een C5 venster envelop (of anders indien gewenst). Een bijlage bij de brief is ook geen probleem. 

Cadeauverpakking

Wil je de passen uitgeven met een cadeauverpakking? Deze kunnen wij ook leveren met je eigen ontwerp (vanaf 1.000 stuks). Meerdere soorten verpakkingen zijn mogelijk. Neem contact met ons op voor de opties.

Indien je verder nog vragen hebt, kun je ons bereiken op nummer 010 - 264 69 93.

Pasdirect.nl

Rietbaan 6
2908 LP Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 5025
2900 EA Capelle aan den IJssel

Contact
010 - 264 69 93
info@pasdirect.nl